Over Jolanda van Goor

Sinds 1999 ben ik met Com4ce bezig met opleiden en internet. In de loop van de jaren heb ik ontzettend veel leuke en leerzame projecten kunnen doen. Iedere keer opnieuw probeer ik opleidingen, communicatie, computers en internet samen in te zetten en lever zo een bijdrage aan de organisatiedoelstellingen.

Plezier en enthousiasme
Het geeft me veel voldoening om te zien dat mensen na een of twee dagen cursus met hele andere ogen naar hun intranetsite kunnen kijken en betere, effectievere webteksten kunnen schrijven. Het is geweldig om mee te kunnen denken en samen te bouwen aan een nieuwe leeromgeving. Een leeromgeving via internet, waarbij techniek een rol speelt, maar waarbij het draait om beter leren, anders samenwerken en anders opleiden. Ook werk ik met veel plezier aan opleidingen waarbij internet een kleinere rol heeft, maar die wel verschil uitmaken voor een organisatie. Kortom, ik doe mijn werk met veel plezier en ik merk dat mijn enthousiasme aanstekelijk werkt. Projecten doe ik vaak samen en het is prettig om in een team heel positief en doelgericht iets op te bouwen. Een training, een tekst, een e-learningomgeving, een internetapplicatie, noem maar op.

Zelfstandig en eigenzinnig
Als afgestudeerd onderwijskundige (bedrijfsopleidingen aan de UvA) heb ik een aantal jaar in vaste dienst gewerkt, als docent en hoofd opleidingen. Maar ik merkte dat de vrijheid lonkte. Steeds nieuwe interessante projecten kunnen doen. Zelf mijn pad uitstippelen. De tijd nemen om een boek te schrijven (De Internet Methode (2000) waarin ik samen met Joost Becking onze ervaringen bundel in een model voor effectieve websites. Daarnaast is mijn eigen onderneming voor mij de ideale manier om werk en privť te combineren, want naast werken geniet ik ook van mijn gezin met twee dochters, van fotograferen (alle foto's op de site zijn door mij gemaakt), schrijven, reizen en de andere goede dingen van het leven.

Combinatie
De mogelijkheid om alles te kunnen combineren, om alles te kunnen doen wat ik leuk en boeiend vind, maakt mij iedere dag weer blij met Com4ce. Lesgeven en in een kort tijdsbestek een groep leren kennen, ze stimuleren, laten leren. Maar ook in grotere projecten mijn visie op leren en e-learning, kunnen geven en zo bijdragen aan mooie producten. Lesmateriaal ontwikkelen en uitwerken, soms hard buffelen om in beperkte tijd een goede opleiding neer te zetten. Coachen en begeleiden van bedrijven die op een nieuwe manier willen opleiden. Ik wil niet kiezen en zo kan ik alles doen. Bovendien blijkt in de praktijk dat juist mijn ervaring op meerdere gebieden goed kan helpen en effectief kan zijn.

Voorbeelden van projecten
∑ In opdracht verzorgen van trainingen Schrijven voor het web, voor uiteenlopende   doelgroepen: ministeries, gemeentes, commerciŽle organisaties, maar ook   zorginstellingen en bibliotheken.
∑ In opdracht mede ontwikkelen van leerarrangementen voor grote organisaties als Shell,   Philips en de Postbank.
∑ E-learning advies voor verschillende organisaties; Teleac/NOT, Link2 (VMBO-  lesmateriaal), Stivoro, het Trimbosinstituut, de Open Universiteit.
∑ Ontwikkelen en verzorgen van verschillende workshops (oa. presenteren, didactische   vaardigheden, luistervaardigheden, ontwikkelen on line lesmateriaal voor het   voortgezet onderwijs).
∑ Sitescans, schrijven en redigeren van webteksten.